Vejrudsigten
Vejret i København      Vejrudsigt fra DMI      Vejrudsigt fra Yr
Foreninger
Dakota Norway Dakota Norway
Vores norske DC-3 venner blev grundlagt i 1986 og er hjemmehørende på Torp ved Sandefjord. De flyver med LN-WND, og det er den af vores søsterforeninger vi oftest møder til arrangementer i ind- og udland.
Flyagande Veteraner Flygande Veteraner
Flygande Veteraner i Sverige vedligeholder og flyver med Daisy, SE-CFP. Foreningen blev grundlagt i 1983, og de flyver fra Västerås Flygplats.
Vallentuna Aviatörförening Vallentuna Aviatörförening
Sverige har en DC-3 forening mere, de holder til i Vallentuna nord for Stockholm. Foreningen blev grundlagt i 1995, og de flyver med Congo Queen,
N41CQ, der ejes af Åke Jansson. Foreningen indgår også som en del af Västerås Flygmuseum
Airveteran Finland DC-yhdistys ry
Vores finske søsterforening blev grundlagt i 1988 og råder over hele to DC-3, hvoraf den ene, OH-LCH, holdes i flyvedygtig stand. Foreningen er hjemmehørende i Vantaa og flyver fra Helsinki-Malmi.
Islandske DC-3 Venner Islandske DC-3 Venner
I 2005 dannedes en forening til bevaring af en flyvedygtig DC-3 i Island. Fra 1973 og ca. 30 år frem blev TF-NPK - Páll Sveinsson brugt til spredning af frø og kunstgødning fra en stor tank, der fyldte hele kabinen. Nu er tanken fjernet, og flyet gjort klar til montering af sæder.
DDA Classic Airlines Dutch Dakota Association
Den hollandske forening blev grundlagt i 1982. De holder til i Lelystad Airport og flyver med Princess Amalia, PH-PBA.
First Austrian DC-3 Dakota Club First Austrian DC-3 Dakota Club
Den østriske forening blev grundlagt i 1994 og holder til på Salzburger Flughafen. Deres OE-LBC, Arizona Lady, er ikke flyvedygtig, men står på flyvepladsen og bruges til foreningsarrangementer.
Aeronautisk Aktivitetscenter Avedøre Aeronautisk Aktivitetscenter Avedøre
Der er mange spændende aktiviteter på den gamle flyveplads, der genåbnede i 2001. Restaurering af fly, vedligehold af bygninger, foredrag, møder og kurser. På Aeronautisk Dag er der åbent hus med oplevelser for børn og voksne i alle aldre.
Dansk Flyvehistorisk Forening Dansk Flyvehistorisk Forening
Foreningen fremmer interessen for flyvningens historie gennem foredrag, publikationer, udstillinger og møder samt indsamler og restaurerer flyvehistoriske effekter.
Flyvevåbnets Historiske samling Flyvevåbnets Historiske Samling
Grupper af frivillige over hele landet indsamler og restaurerer materiel, fly og dokumentation af enhver art, der kan vise dansk militærflyvnings historie.
SAS Flyvehistorisk Forening SAS Flyvehistorisk Forening
Foreningen indsamler og vedligeholder effekter, der viser DDL/SAS? udvikling gennem tiderne. Samlingen er åben for offentligheden, og der kan aftales guidet rundvisning for større grupper.
Værløse Flyhistoriske Hangar Værløse Flyhistoriske Hangar
Foreningen arbejder på, at skabe et flymiljø i Hangar 2 på den nu nedlagte Flyvestation Værløse. Flere foreninger deltager i samarbejdet, og der skal være både arbejdende værksteder og udstillinger.
European Federation Historic Aviation European Federation Historic Aviation Organisationen arbejder på at sikre, at flyvning med historiske fly også i fremtiden vil være mulig i Europa. Myndighedernes formulering af regler for registrering og vedligehold af fly er med fokus på offentlig lufttrafik. De historiske fly er blevet overset. Der er brug for et anderledes regelsæt for vore gamle fly, hvis vi stadig skal kunne nyde synet af dem i luften.
Museer
Danmarks Flymuseum Danmarks Flymuseum
huser over 70 fly hvoraf 57 kan ses på udstillingen.
40 fly ejes af museet, resten er privatejede eller Flyvevåbenmuseet's.
Der findes en komplet samling af alle 11 KZ typer, fra KZ I til KZ X, bygget i årene 1937 - 1953 af Skandinavisk Aero Industri (SAI). Heraf er de 8 fly i flyvende stand. Udover KZ flyene findes der 8 andre flytyper der er luftdygtige.
Danmarks Tekniske Museum Danmarks Tekniske Museum
Søsteren til vores OY-BPB har sammen med en række andre historiske fly fået nyt hjemsted her. Enhver DC-3 ven vil glædes over, at disse fly er bevaret for eftertiden og samtidig forstå betydningen af fortsat at kunne få en rigtig flyveoplevelse og høre lyden af vores eget fly i luften. Se billeder fra museet her og her.  
Militär Historisches Museum Militär Historisches Museum
Flugplatz Berlin-Gatow

Museet der flyttede til den tidligere militærflyveplads Gatow i 1996 viser tysk militærflyvning fra begyndelsen og til nu. Et imponerende museum, der udover 155 fly omfatter bomber, raketter, redningsudstyr, håndvåben, uniformer, bøger og fotos.
Imperial War Museum Duxford Imperial War Museum Duxford
Cambridgeshire England.
Med omkring 180 historiske fly regnes dette for at være Europas største flysamling, hvor man tilmed har mulighed for at se nogle af flyene demonstreret i luften.
Confederate Air Force Commemorative Air Force
ex. Confederate Air Force

Den største samling af flyvende veteran militærfly i USA.
Valiant Air Command Valiant Air Command
Valiant Air Command er hjemmehørende i Florida og er særlig interessant for os her i Danmark. Det er nemlig her en af flyvevåbnets C-47 kom til efter udfasningen i 1982. Ex. K-684 findes her i dag som "Tico-Belle" (se diverse artikler i tidligere numre af DC-3 Nyt).
Flystof generelt og spændende sider med fly
Storeflyvedag Storeflyvedag
Storeflyvedag blev afholdt for første gang i 2015 på den nu lukkede Flyvestation Værløse. En lørdag i august strømmer tusinvis af mennesker til, for at opleve lidt nostalgi på den gamle flyvestation.
Airliners Net Airliners Net
Er en sand guldgrube med over 500.000 billeder af både gamle og nye fly.
Linket fra denne side fører naturligvis direkte til de mest interessante af disse....
The DC-3 Hangar The DC-3 Hangar
Her finder du simpelthen alt, hvad der har med DC-3'ere at gøre.
Warbird Alley Warbird Alley
Her er noget at hente for alle, der interesserer sig for historiske militærfly. Udover grundige beskrivelser af de enkelte flytyper finder vi her links til alt lige fra motorværksteder til flyveopvisninger.
Rejser
Goldtimer Goldtimer
Selskabet har til huse i Budaörs Airport nær Budapest i Ungarn. De flyver med den russiskbyggede Lisunov Li2. Flyet har 19 sæder og man skal booke min. 15 pladser til turen.
Til startsiden Opdateret 15-10-2020 Til toppen af denne side